top of page
  • Forfatters billedeFonden Gro

Kvindernes internationale kampdag

I anledning af kvindernes internationale kampdag var der fokus på selvkærlige øvelser, velvære og hygge for kvinder og børn på Fonden Gro Kvindekrisecenter.

Stifter og Leder af Fonden Gro Kvindekrisecenter Signe Berner Kruuse var inviteret på Rønnebæksholm for at fortælle om vold mod kvinder, kvinder i krise og ligestilling. Flere deltog fra Fonden Gro for at fejre kampdagen.

Vi har IKKE ligestilling i Danmark, så der er fortsat brug for at vi ALLE kæmper videre for lige rettigheder uanset køn!

Danmark ligger nr. 23 på listen over ligestillede lande efter Rwanda, Nicaragua og Moldova, mens øvrige nordiske lande ligger i top 5. Det er simpelthen ikke godt nok! Det skal og må vi kunne gøre bedre!

Vold mod kvinder er det ypperste eksempel på den manglende ligestilling. I Danmark dør 12 kvinder årligt i kvindedrab, der sker som følge af partnervold. Det tal må og skal vi ændre. På Fonden Gro fortsætter vi kampen for ligestilling og for at forebygge vold mod kvinder med oplysning om vold og tilbud om rådgivning og ophold til voldsudsatte.

Tak for mange spændende, modige, personlige og fagligt relevante indspark fra stærke kvinder i Næstved.

Der var broderi ved Stina Resting, sangcirkel og dans ved Ulla Britt og lækker vegansk mad fra Buffet Køkkenet.

Tak for de fine indspark om kvinders kamp for lige rettigheder til Emma Sofie Tokmak, Jordemoder og opfinder Malene Hegenberger, Jurist Saray Yousif, Politikker Charlotte Roest, Grundskoleleder Anne Louise Boelsmand på Herlufsholm Kostskole. Futuristisk dans Danser Sine Krag og musik ved DJ Sofie Voigt Designer.

Tak til Rønnebæksholm og Leder Lotte Juel og Hanne Marie Heunicke, Elsk din Næstved og Kurator Vibeke Kelding Hansen for fortælling om kunstudstillingen Hestens oprindelse af kunstner Agnes Lunn.

Tak for et fantastisk program og arrangement på Rønnebæksholm i anledning af kvindernes internationale kampdag!


Comments


bottom of page